Huolla aitoa luonnonkuitua

Luonnollisuudesta kannattaa pitää huolta

TUULETUS RAIKKAASSA ILMASSA Helmiveneen luonnollisia alpakkatuotteita hoidetaan samoin kuten luontokin niitä hoitaa. Tuuletus on tärkein hoito, sillä kuitu puhdistaa itseään hengittämällä ilman kosteutta. Samalla myös mahdolliset rypyt oikenevat. Raikas, kostea ulkoilma on paras puhdistuspaikka, mutta myös kylpyhuoneen kosteus käy muun tuuletus-mahdollisuuden puuttuessa. Sähköisyys on merkkinä tuotteen liiasta kuivuudesta. Älä käytä tuotetta pitkiä aikoja yhtäjaksoisesti, vaan sen on hyvä antaa välillä levätä ja hakeutua takaisin muotoonsa. Sanotaan, että alpakka kuidulla on hyvä luonnollinen muisti.

PESU VIILEÄSSÄ VEDESSÄ       Neuletuotteet voidaan pestä hellävaraisesti käsin viileässä vedessä. Käsin pestessä on vältettävä veden lämpötilan vaihteluja. Pesuaineeksi sopii mahdollisimman luonnonmukainen ja hellävarainen pesuaine, esimerkiksi mieto lasten shampoo. Pesun jälkeen tuotteelle tulee antaa aikaa hakeutua muotoonsa ja se kuivataan tasolla. Tuotetta ei prässätä, mutta pinta tasaantuu pesun jälkeen kevyesti höyryttämällä.                     Turkista ja nahkaa sisältävät tuotteet voidaan toimittaa ammattitaitoiseen, kuivakemialliseen pesuun.

Babyalpakka_ja_silkki_shaali_babyalpaca–and–silk–shawl_helmivene.fi

MUU HOITO Alpakkatuotetta ei pidä käyttää joka päivä vaan sen on hyvä antaa välillä levätä ja hakeutua takaisin muotoonsa. Kuidut ovat valkuaisainetta, jota koit käyttävät ravinnokseen. Tuuleta tuotetta usein koiden välttämiseksi ja käytä luonnonmukaisia punaseetrituotteita suojaamaan alpakkatuotteitasi. Punaseetri raikastaa ja suojaa miellyttävällä tuoksullaan. Ne ovat turvallisia käyttää myös lapsiperheissä tai jos kotona on lemmikkejä.

LISÄKSI Jotta laadukas asu pysyisi kauniina pitkään on hyvä huomioida miten ja minkälaisten materiaalien kanssa sitä käyttää. Keinokuituiset tarranauhat tai vetoketjut kuluttavat nopeasti herkkää kuitua. Heikkolaatuiset korut saattavat rikkoa hienon kuidun pintaa. Olalla kulkevan kassin keinokuituhihna syö laatuneuleen ikävän näköiseksi hyvin nopeasti. Vältä hajuvesien tai muiden kemikaalien kosketusta luonnonkuituun.

KIERRÄTYS  Loppuunkäytetyn tai rikkoontuneen tuotteen voi palauttaa meille takaisin, jonka me kierrätämme. Pyrimme antamaan materiaalille mahdollisimman pitkän elinkaaren ja rikkoutuneista tuotteista voidaan valmistaa esimerkiksi kierrätyslankaa.

Puhtaan luonnonkuitutuotteen voi myös kompostoida. Leikkaa tuote pieniksi palasiksi, sillä se helpottaa kompostin käsittelyä, sillä kuidun maatuminen on hidasta.

LUONNONKUITUJEN SUOJAAMINEN Voit lukea blogistamme artikkelin kuinka puhdasta luonnonmateriaalia kannattaa ja voi suojata erilaisia ei-toivottuja vierailijoilta vastaan, kuten koita tai  sokeritoukalta. 

 "Vain ihminen valmistaa pyykkikoneessa puhdistettavia tekstiilejä, ei luonto" 

    

Built with Mobirise templates